söndag 4 mars 2012

Bitchslappad av Älg

Kiruna Flygplats, söndag, sportlovets sista dag.
Vi har kört "oldschool sportlov" hela veckan med skidåkning på kalfjäll, rosiga kinder, och family values.
Efter att ha vinkat av familjen vid säkerhetskontrollen (klump i halsen), inte hittat bilnycklarna, (klump i magen), fiskat upp bilnycklarna ur soptunnan utanför terminalen, tackat Gud för att det är femton minusgrader och inte femton plus (sopor blir mycket trevligare att gräva i då) sätter jag kurs mot Nordnorge.
Första anhalt Abisko, där jag ska sova på Turisten och vänta in dagsljuset.


När jag kommer fram får jag syn på en älg alldeles intill parkeringen. Jag ställer bilen och följer efter älgen, tyst, tyst. Jag hyssjar åt några japaner som står med huvudena bakåt och ååar och aa-ar. 
Jag tittar upp.
Ett norrsken av episk omfattning kör sin knäpptysta mega-surround-3D-show (nåt i den här stilen).
Det är inte ofta man kan säga: "Tyvärr, Norrsken, en annan naturupplevelse går före just nu, så Norrsken får ta en nummerlapp och slå sig ner därborta och läsa damtidningar".


Du-dunk-du-dunk-du-dunk. Jag sitter på knä i halvmeterdjup pudersnö tre meter ifrån en älg. 
Älgen ligger där framför mig i snön och mumsar på något. Det är mörkt härinne i björkskogen i Abisko. Jag har suttit här i minst en kvart, men jag fryser inte, jag har inte tid med det. Alldeles nyss var det två älgar här. Den ena jagade bort den andra, men jag får tydligen lov att sitta här. Eller har han ännu inte fått syn på mig? Du-dunk. Detta enorma djur blir ännu större så här nära.


Nåt måste hända, jag kan inte sitta så här hela natten och kolla på en idisslande älg. Jag tar fram ett äpple ur fickan och sträcker fram det mot Älg. Då reser Älg hela sina enorma kropp upp ur snön, tar ett kliv, och står nu rakt framför mig och ser på mig och mitt fåniga äpple. Ett tag tror jag att Älg ska äta ur handen på mig, men det är en glädjekalkyl. New Age-rullen "Älghörningens Hemlighet" zappas utan förvarning över till "Jackass 5". Älg går upp på bakbenen och försöker dubbel-bitchslappa mig med båda framklövarna. Älg missar. Jag schappar. Hade Älg kunnat engelska, hade Älg med djup basröst väst "Get lost, asshole" efter mig.
.
Varvar ner med en öl på Turisten och lyckas hitta några tyskar som får bli mina tillfälliga kristerapeuter.

3 kommentarer:

  1. Vilket möte med Herr Älg! Otroligt! (Jag tycker att din gest med äpplet var mycket fin och det kan hända att Herr Älg bara hade en dålig dag/kväll...)

    SvaraRadera
  2. Otacksamma älgjävul - var det ett svenskt äpple?

    SvaraRadera
  3. Tack Annika och Gitarr-Jocke för sympatierna!
    - Det var nog Fru Älg, för det var inga horn. Damn, those bitches.
    - Äpplet var från OKQ8 i Kiruna. Noga utvalt.

    SvaraRadera