söndag 31 oktober 2010

Sång & Cello

Idag höll jag och min fru Katarina, till vardags sångerska i The Real Group, vår duo-konsert "Sång & Cello" i Skibotn.
Vi höll till på Skibotnsenteret, som är ett ett modernt "sanatorium", ett vackert rehabiliteringshem för hjärt och lungsjuka.
Konserten var gratis, men publiken fick ge ett frivilligt bidrag, och hälften av intäkterna gick till Skibotnsenteret.

En annan del av intäkterna gick till ett par unga barnvakter, som satt hemma hos oss i Manndalen och höll våra barn sällskap. Dottern Siri hade fått hög feber under dagen, så det var nära att konserten skulle bli inställd, och ersättas av en tur till sjukvården i Tromsø.

Den här familjen är lite "traumatiserad" efter att ha upplevt ett nästan-dödsfall, som började med hög feber. Den gången var det sonen Joel, som hade fått bakteriell meningit (hjärnhinneinflammation), och det höll på att gå riktigt riktigt illa. Därav vår extrema inre stress när febern stiger..

Efter en hel del extra bilkörning och ett minimum av förberedelser, blev konserten av till sist.
Den stora, underbara, glada publiken gjorde att denna dag vände över till "plus-sidan", och när vi kom tillbaka hem så hade Siri börjat tillfriskna! Hurra!

1 kommentar:

  1. Vil bare nok en gang takke for en utrolig henførende opplevelse på Skibotnsenteret. Jeg er veldig glad for at datteren deres er blitt bedre og må jo få si at konserten alldeles ikke viste at dere var stresset. :-)

    Når jeg har fått tenkt meg litt om så vil jeg beskrive konserten deres lik den opplevelsen det er å stå ute en kald vinternatt og se på et veldig vilt nordlys (norrsken).

    Takk igjen! Hilsen Hans-Arne Nordeng

    SvaraRadera